De fire årstider

Originalerne.org som De 4 årstiderOriginalerne.org kan tilbyde en koncert med ”De fire årstider” af Antonio Vivaldi suppleret med værker af Johann Bernhard Bach og Johann Pachelbel.

“De fire årstider” er fuld af gode melodier og af billeder, der gengiver noget, alle mennesker kender og taler om: vejret. Foråret er vidunderligt og befriende. Sommeren er hed og kvælende. Efteråret er tiden for jagt og høstfester. Og vinteren er ventetid, hvor det regner og blæser – i hvert fald i Italien!

Vivaldi’s ”De fire årstider” er udnævnt, ikke alene som et musikalsk mesterstykke, men også som et af de største mesterværker indenfor vestlig kunst og kultur. Værket består af 4 violinkoncerter og er et af musikhistoriens mest berømte eksempler på såkaldt programmusik. Hver koncert ledsages af et digt, der muligvis er skrevet af komponisten selv.

Vi opfører værket i den mindst mulige besætning, dvs. 5 strygere og cembalo. Solist er den fremadstormende svenske violinist Fredrik From, som er uddannet ved  Musikhögskolan i Göteborg og Royal College of Music i London. Han er bl. a. koncertmester i Concerto Copenhagen, Göteborg Baroque og Ensemble 1700.

Læs anmeldelse af koncert i  Byrum kirke (Læsø) skrevet af Peter Augustinus, medlem af Augustinus Fondens bestyrelse.

De 4 årstider