De ni læsninger

De Ni Læsninger er de senere år blevet en fast og kærkommen tradition i mange danske kirker. Kirsebergskvartetten tilbyder i samarbejde med sopranen Anne Mette Balling et samlet program, som indeholder læsninger, musik og fællessalmer. Som musikindslag har vi valgt uddrag af både kendte og ukendte værker fra barokken, bl. a. Händel’s Messias og Corelli’s Julekoncert. Vi har gjort alt for at gøre arbejdet så nemt som muligt for kirkens organist, som ofte har meget travlt i advents- og juletiden. Forspillet til salmerne bliver spillet af ensemblet, så organisten blot skal spille salmerne.

Kirsebergskvartetten blev dannet i 2004 og har siden koncerteret rundt om i danske og svenske kirker og musikforeninger. Ensemblet spiller på originalinstrumenter og består af violinisterne Jens Solgaard og Maria Solgaard Holm, cellisten Kjeld Lybecker Steffensen og cembalisten Leif Meyer.

Anne Mette Balling har studeret sang på Det Jyske Musikkonservatorium hos docent Helge Frees Christiansen og Dorthe Steengaard, og tog i 1996 Musikpædagogisk Diplomeksamen. I efteråret 1999 debuterede hun fra DJM’s solistklasse. Selvom hun i de seneste år har sunget en del opera, har hendes hovedinteresse dog primært ligget indenfor lied- og oratoriegenren. Anne Mette Balling har optrådt som oratoriesolist med bl. a. Sønderjyllands Symfoniorkester, Ålborg Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Århus Symfoniorkester, Radiounderholdningsorkesteret, Randers Byorkester og Esbjerg Ensemble samt barokensemblerne Concerto Copenhagen og Ensemble Zimmermann.

Prisen for programmet er 12.500 kr. (inkl. transport).

palladium