Jesu Kristi syv ord på korset

11058555_675478025913816_7602905862713974356_n1CoMa-kvartetten tilbyder ”Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze” (De syv ord på korset), strygekvartet op. 51 af Joseph Haydn, til opførelse ved kirkekoncert eller musik-gudstjeneste.

Haydn’s meditationer over Jesu syv korsord blev skrevet i 1786 til langfredags-gudstjenesten i Cadiz, Spanien. Musikken veksler med en oplæsning af korsordene, som kan foretages af kirkens præst.

Den fromme Haydn satte selv værket meget højt og bearbejdede det nogle år senere til et oratorium for soli, kor og orkester. De syv korsord illustreres på smukkeste vis i musikken, f. eks. i satsen “Min Gud, min Gud, hvorfor har du forladt mig”, hvor 1. violinen flere gange bliver ladt alene af de andre strygere. Værket afsluttes af en voldsom skildring af jordskælvet. Her gør originalinstrumenterne virkelig en forskel!

CoMa-kvartetten består af 4 musikere fra den store smeltedigel af freelance musikere fra Copenhagen og Malmø, der har gjort det til deres levevej at spille klassisk musik på originalinstrumenter. Den krævende 1. violin-stemme bliver spillet af  Fredrik From, der bl. a. er koncertmester i Concerto Copenhagen. De øvrige musikere er Julia Dagerfelt, Rastko Roknic og Kjeld Steffensen.

CoMa-kvartetten

CoMa-kvartetten