CoMa-kvartetten

CoMa-kvartetten

CoMa-kvartetten

CoMa-kvartetten (Copenhagen-Malmö) består af fire musikere fra Øresundsregionen, som har specialiseret sig i at spille strygekvartet på originalinstrumenter, dvs. instrumenter der ligner og lyder som komponisterne havde forestillet sig.

CoMa har spillet mere end 60 koncerter i Danmark og Sverige. Lyt gerne til DR’s live-udsendelse med CoMa-kvartetten fra Mariager Klosterkirke på følgende link: http://www.dr.dk/p2/p2-koncerten/p2-koncerten-582

 

4 spændende programmer – et til hver årstid

Sommeren:

Kammermusik med Joachim Åkerlind på bassethorn (en populær klarinet-type på Mozart’s tid). Med bl. a. Mozart’s berømte klarinetkvintet og musik af de øvrige komponister fra hans berømte ”komponistkvartet” med Haydn, Dittersdorf og Vanhal. Der bliver naturligvis fortalt om komponisterne og instrumenterne, og publikum vil blive involveret i en konkurrence!

Efteråret:

Mozart’s Requiem i et arrangement for strygekvartet lavet af Peter Lichtenthal, der var venner med Mozart’s søn, Carl.  Arrangementet er mesterligt lavet. Det reducerer solister, kor og orkester ned til strygekvartettens fire stemmer uden at man mister harmonierne og hoved-idéerne fra Mozarts mesterværk. Værket kan også laves som en koncert-gudstjeneste, hvor præsten læser, beder og prædiker mellem satserne evt. til Allehelgen.

Vinteren (eller til den organist der tør!):

En ægte udfordring – J.S. Bach’s ”Die Kunst der Fuge”. CoMa og kirkens orgel skiftes til at spille satserne, i dette Bach’s sidste værk, der med rette kaldes hans testamente. 90 minutters åndelig og meditativ oplevelse for publikum.11058555_675478025913816_7602905862713974356_n1

Programmet tilbydes enten i samarbejde med den lokale organist eller med organist Jesper Topp (Esbjerg).

Foråret:

Påskeprogram med Haydn’s berømte stryge-kvartet ”Jesu syv ord på korset” hvor teksterne fra lidelseshistorien læses inden hver sats. Et fantastisk stykke programmusik, der vækker bevægelse og begejstring overalt hvor det bliver spillet.

Alle programmerne kan selvfølgelig spilles hele året efter ønske.

Følg CoMa på Facebook: CoMa quartett

 

CoMa-kvartetten

Fredrik From (1. violin) er international solist og koncertmester i flere velrenommerede ensembler som Concerto Copenhagen og Göteborg Barock. Aktuel som solist i den anmelderoste CD J.S Bach’s violinkoncerter med Concerto Copenhagen.

Julia Dagerfelt (2. violin) spiller med med barokensembler i hele Skandinavien og Europa som Göteborg Barock, Ensemble Zimmermann, Les Ambassadeurs, Barocksolistene, Karlsson Barock og Den ny Opera.

Rastko Roknic (viola) spiller i flere barokensembler i Danmark og Sverige som Concerto Copenhagen, Enghave Barok, Holmens Barokensemble, Ensemble Zimmermann og Höör barock.

Kjeld Lybecker Steffensen (cello) er medstifter af barokensemblet Originalerne.org, og spiller desuden i ensembler som Trinitatis Barok og Enghave Barok.