Orkester til korkoncerter

Originalerne.org  henvender sig til kor, som ønsker at opføre værker med orkester. Vi rådgiver om repertoire, hyrer musikere, skaffer nodemateriale, laver prøveplaner, og kan formidle kontakter til førende vokalsolister fra hele Europa. Desuden tilbyder vi trykning af plakater og programmer til meget konkurrencedygtige priser. Kort sagt gør vi alt for at lette arrangørens arbejde med at planlægge og afvikle koncerten. Vi kan gøre det nemt og effektivt, da vi har gjort det mange gange før.

Originalerne.org  benytter udelukkende professionelle musikere, der har gjort det til deres levebrød at opføre klassisk musik med en ny lyd og en ny attitude. Det er freelancemusikere der lever af at spille med kor som jeres, og hvor alle har det samme mål: den bedst mulige opførelse af musikken. I vores øjne opnås dette bedst ved at spille på originalinstrumenter, dvs. instrumenter der frembringer den lyd som komponisterne skrev deres musik til.

Originalerne.org  har mangeårig erfaring i at arrangere koncerter med værker for kor og orkester, lige fra et par Bach-motetter til store oratorier af Händel. Såfremt værkerne med kor ikke fylder en hel koncert, bidrager vi gerne med rene orkesterværker.

Orkesteret er ikke kun præget af en  fremragende continuogruppe og store solister, på alle stemmer sidder musikere af højeste karat. Musikalitet, spilleglæde, entusiasme og vilje til samarbejde og imødekommenhed fra alle i ensemblet, gjorde prøveforløb og koncerter til en sand fornøjelse. (Karin Schmidt  Andersen, organist ved Hendriksholm Kirke)

Jeg vil gerne  udtrykke min største glæde ved samarbejdet. Alle aftaler blev truffet enkelt og effektivt. Frem for alt var det glæden ved at musicere sammen, der prægede hele  projektet. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale dette  orkester, der hvor man ønsker autenticitet, spilleglæde og godt samarbejde! (Finn  Evald, organist og kantor ved Roskilde Domkirke)

Københavns Bachkor ”har senest allieret sig med Originalerne.org på instrumenter fra Bachs egen tid. Orkestret med det sjove navn består altså af eksotiske tingester som traversfløjte, baroktrompet og violone, hvor mange andre lader sig nøje med fløjte, trompet og kontrabas. At høre så mange af de spændende instrumenter på én gang og endda trakteret til noget nær perfektion, er usædvanligt i sig selv og aldeles fascinerende gennem hver eneste takt. Pastoralen i kantate nummer to kan for eksempel nemt ende kedelig til det ubærlige og kom aldrig i nærheden af noget kedeligt under blomsten af Københavns stadig så blomstrende barokliv.” (Anmeldelse af Bach’s Juleoratorium ved Søren Schauser i Berlingske Tidende, december 2019).

 

Foto: Kim Matthäi Leland

I 2022 medvirkede Originalerne.org i en opførelse af Bachs Matthæuspassion på dansk. Lyt til uddrag af opførelsen her: https://www.youtube.com/@ensemblesommerfugl/videos